De pups

De pups worden in de keuken geboren, het hart van ons huis. Ze groeien dus op te midden van alle huiselijke geluiden zoals de stofzuiger, radio, telefoon etc.
Als de pups. 3 à 4 weken oud zijn hebben ze meer bewegingsruimte nodig. Ze verhuizen dan naar het achterhuis. Hier hebben ze meer ruimte en kunnen ze, heel belangrijk, de tuin in. Het achterhuis is voor de pup een heerlijke plek om van harte met broertjes en zusjes te spelen en ondeugend te zijn, om daarna in grote manden tegen elkaar in slaap te vallen.

We laten de pups al vroeg kennismaken met dummy’s, hazenvelletjes en vleugeltjes van kraaien, eenden enz. Het zijn ten slotte jachthonden. Onze volwassen honden lopen tussen regelmatig tussen de pups in. We laten ze wennen aan harde geluiden.
Ook maken ze een ritje met de auto en gaan ze aan de riem alleen mee naar buiten.
We maken ook een begin met het slapen in de bench. Als we ze voeren dan fluiten we de pups. Ook als ze buiten in de tuin lopen dan fluiten we ze naar binnen.

Als de pups bij ons naar hun nieuwe eigenaar vertrekken zijn ze 8 weken oud. Onze dierenarts heeft pups dan helemaal nagekeken. Ze hebben dan 3 keer een wormkuur gehad en de eerste puppy-enting. Ze hebben een chip in hun hals en ze krijgen een stamboom van de Raad van Beheer. De pup krijgt een dierenpaspoort en er is een DNA-profiel bekent van de hond.