Wij, Ely Bouwman en Bé Mulder, fokken al meer dan 30 jaar Duitse Staande Kortharen. Wij wonen, samen met onze 4 Kortharen, in aan de rand van Meppel in het mooie Drenthe.

Wij zijn altijd op zoek naar de juiste fokcombinaties om de Van Kallisto lijn te verbeteren en het ras te versterken. Bé bezoekt zeer regelmatig allerlei hondenshows en wedstrijden in binnen- en buitenland om de juiste reuen voor onze teven te vinden.

Onze eerste Korthaar was Laban. Een kanjer van een hond, heel mooi van buiten maar zo mogelijk nog mooier van binnen. Een echte heer van stand! Laban werd geboren op 2 mei 1977. Zijn vader was Kamp. Ezias van het Schauws en zijn moeder was Noby. Een onvergetelijke hond, hij bleef bijna 16 jaar bij ons. Zes jaar later kochten we onze eerste teef, Utah van het  Schauws, een halfzusje van Laban. Utah werd geboren op 31 maart 1983, haar vader was weer Kamp. Ezias van het Schauws en  haar moeder was  Kamp. Faskah van het  Schauws. Utah was een echte dame. Het KNJV werk was haar niet vreemd. Met haar fokten we ons eerste nestje. Toen heeft het Korthaar virus bij ons toegeslagen. Utah was een lieve aanhankelijke hond, ze werd 14 jaar oud. Zowel Laban als  Utah  waren  geweldige honden.

In 1985 kwam H.O.S. Ranah in ons leven. Geboren op 4 april. Vijf jaar daarna kwam er een geweldig lieve Korthaar bij, H.O.S. Utica (Tica), geboren op 16 juli 1990. Samen met Utah een goed driespan. Je hoopt natuurlijk altijd dat je hond een goed karakter heeft en dat de honden met elkaar overweg kunnen. Met deze dames was dat totaal geen probleem. Zowel Ranah als Tica hadden een gouden karakter. Nooit problemen, zachtaardig, geweldig om mee te werken en daarnaast beiden geweldige moeders voor hun pups.

Eén Korthaar heeft veel betekend voor onze fokkerij, Kamp. Jill Ceranah van Kallisto.

Ik had haar voor de fokkerij niet kunnen missen. Zij was een dochter van Ranah, geboren in 1993. Jill werd als éénling geboren, ze had geen broers of zussen. Jill’s dochters, Dewi en Liam brachten fijne Kortharen voort. Op dit moment lopen er nog een kleindochter en achterkleindochter van haar in huis rond.

Ranah, Tica en Jill kunnen beschouwd worden als de stammoeders van de “Van Kallisto-lijn”.

Naast de “Van Kallisto” kennel zijn de nakomelingen van Ranah, Tica en Jill ook de stamhouders van andere erkende Korthaar kennels in Nederland.